Bratislava Recital Series: Lovre Marušić ♿👁️

Začiatok: 6. 9. 2024 | 19:00 hod

Miesto: Koncertná sieň Klarisky

Adresa: Farská 4, Bratislava

Organizátor: MG ARTISTS MANAGEMENT s.r.o.

Lovre Marušić (HR) je medzinárodne uznávaný klavirista, ktorý sa preslávil svojou výnimočnou virtuozitou a hlbokou hudobnou interpretáciou. Získal striebornú medailu na International Telekom Beethoven Piano Competition 2023 v Bonne a zároveň cenu za najlepšiu interpretáciu diela Roberta Schumanna. Je tiež držiteľom strieborných medailí z International Piano Competition Cleveland 2021 a ďalších významných ocenení, vrátane víťazstva na International Competition Santa Cecilia v Porte (2018) a International Competition IMF v Paríži (2018).

Lovre Marušić študoval na Univerzite v Záhrebe v triedach Rubena Dalibaltayana a Ljubomira Gašparovića a pokračoval v postgraduálnom štúdiu na Hochschule für Musik Franz Liszt v Weimare pod vedením Grigoryho Gruzmana. Svoje umenie prezentoval na významných festivaloch a koncertných cykloch v Európe, USA a Ázii.
Okrem sólistických vystúpení je Lovre aj aktívnym komorným hráčom a pôsobí ako umelecký riaditeľ Medzinárodného festivalu komornej hudby „Ostinato“ v chorvátskom Omiši. V súčasnosti je asistentom na Hudobnej akadémii v Záhrebe. Hral s renomovanými orchestrami, ako sú The Cleveland Orchestra, Mariinsky Orchestra, Beethoven Orchestra Bonn, Slovenská filharmónia a mnohé ďalšie.


Nenechajte si ujsť príležitosť zažiť koncert tohto výnimočného umelca naživo 6. septembra v koncertnej sieni Klarisky!


Organizátorom koncertu je MG Artists Management. Partnerom podujatia je BKIS.