Na scéne: Beautiful People / fyzické divadlo Trio Olga ♿

Začiatok: 23. 6. 2024 | 20:00 hod

Miesto: Kultúrna scéna v Sade Janka Kráľa

Adresa: Kultúrna scéna v Sade Janka Kráľa, Bratislava

Organizátor: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Beautiful People je surealistická tragikomédia o mysterióznosti ľudskej existencie. 

Pohybová inscenácia vypovedá o vzťahu muža a ženy, tak ako je reflektovaný v dnešnej spoločnosti. Otvára tému vzťahov a ich premien v čase. Závislosť na úspechu sa premieta do ich každodenného života. S akými nánosmi spoločenskými či životnými sa dokáže konfrontovať duša? Čo na ňu pôsobí, čo ju ničí, devastuje, alebo naopak, čo ju kultivuje? Dielo Beautiful people na malej ploche otvára možnosti premeny ľudského vnútra, od zvieracieho, inštinktívneho a impulzívneho k racionálnemu. Performancia približuje rôzne podoby nášho vnútra, ktoré aj po rokoch vzťahu stále pulzuje, je živé, neizolované a potrebuje sa meniť. 

Hra BEAUTIFUL PEOPLE vznikala v hlbokej pandémií 2021 a je druhou časťou trilógie fyzického divadla Trio Olga. 

TRIO OLGA je fyzické divadlo, ktoré prepája skúsenosti tvorcov slovenského prostredia a významnej umeleckej interakcie holandského prostredia, v ktorom tvorcovia 15 rokov pôsobili. Poskytuje vzájomnú výmenu skúseností, na fyzicko-vizuálnom poli, v Holandsku nazývanom ako „mime theater“ a na Slovensku sa k tomu približuje pojem fyzického divadla. Experimentujú s formou, pohybovým aj tematickým obsahom činoherného divadla. Prinášajú autorské pohybovo- absurdné inscenácie, ktoré originálne kritizujú vzťahové a názorové témy. 

 

,,Divadlo je médium, kde sa z mäsa a kostí rekonštruuje a mieša predstava skutočného a fiktívneho života do scén. 
Baví nás, keď divák môže na chvíľu prežiť iný mikrosvet, a odchádza zasiahnutý svojimi pocitmi. Žiadny film alebo najlepšia kniha na svete nemôže byť tak interaktívne živá ako predstavenie na javisku.“ 


Tvorba a účinkovanie: Monika Haasová a Péter Cseri (HU) 
Záverečná réžia: Karol Rédli a Monika Haasová 
Dramaturgia: Marcelo Evelin (BR) 
Hudobná spolupráca: Tono Popovič 
Kostýmová spolupráca: Iveta Haasová 
Scénografická spolupráca: Matej Gavula  

Svetelný dizajn a technika: Slavomír Šmálik

 

Tento projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

 

Vhodné od 15 rokov.

Vstup voľný.

 

NA SCÉNE 

Užite si divadelné večery v Sade Janka Kráľa! Dobrodružné príbehy, súčasný tanec, komédia či tragikomédia, bábková inscenácia, slam poetry, one-man aj one-woman show – každá nedeľa bude iná. Pódium bude patriť najmä umelcom*kyniam, ktoré sa zapojili do výzvy Performatívne umenie cez Open Call BKIS

Cyklus podujatí je súčasťou celomestského festivalu Bratislavské kultúrne leto 2024. Vznikol v spolupráci s Divadelným ústavom a Divadelnou fakultou VŠMU.

 

Upozorňujeme návštevníkov a návštevníčky, že v priebehu festivalu môže byť vyhotovený fotografický a/alebo video záznam za účelom propagácie podujatí a činnosti BKIS, viac info na www.bkis.sk v časti „Spracovanie osobných údajov“.
 

Zmena programu vyhradená.