Na scéne: Fándly alebo Stručná história neúspechu / Divadlo Houže ♿

Začiatok: 25. 8. 2024 | 20:00 hod

Miesto: Kultúrna scéna v Sade Janka Kráľa

Adresa: Sad Janka Kráľa, Bratislava

Organizátor: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Príbeh o životnej ceste ľudového liečiteľa a osvietenca Juraja Fándlyho. 

Hlavný hrdina je zoslaný na zem, aby pomohol jednoduchému ľudu dostať sa z nevedomosti a rozťal bludný kruh, v ktorom generácie žijú a čoraz viac upadajú. Proti faktom a logickým postupom sa však postavia povery, povesti a konzervatívny spôsob myslenia. Fándly je uvrhnutý do boja omnoho ťažšieho, než sám predpokladal. Sfanatizovaný dav a sedliacky rozum sú veľmi silné zbrane, proti ktorým často neobstojí ani najväčší odborník či vedecká kapacita.   

text a réžia: Matej Truban 
scéna a bábky: Michaela Zajačková 
dramaturgia: Hana Launerová 
Hudba: Erik Sitár, Štefan Kratochvíl 
účinkujú: Jakub Jablonský, Lukáš Takáč, Matej Truban 

Divadlo Houže je nezávislé bábkové divadlo pre deti a dospelých. 

 

Vhodné od 15 rokov.

Vstup voľný.

 

NA SCÉNE 

Užite si divadelné večery v Sade Janka Kráľa! Dobrodružné príbehy, súčasný tanec, komédia či tragikomédia, bábková inscenácia, slam poetry, one-man aj one-woman show – každá nedeľa bude iná. Pódium bude patriť najmä umelcom*kyniam, ktoré sa zapojili do výzvy Performatívne umenie cez Open Call BKIS

Cyklus podujatí je súčasťou celomestského festivalu Bratislavské kultúrne leto 2024. Vznikol v spolupráci s Divadelným ústavom a Divadelnou fakultou VŠMU.

 

Upozorňujeme návštevníkov a návštevníčky, že v priebehu festivalu môže byť vyhotovený fotografický a/alebo video záznam za účelom propagácie podujatí a činnosti BKIS, viac info na www.bkis.sk v časti „Spracovanie osobných údajov“.
 

Zmena programu vyhradená.