Noc hudby ♿👁️

Začiatok: 21. 6. 2024 | 17:00 hod

Miesto: Námestia a ulice Bratislavy

Adresa: Hlavné nám., Hviezdoslavovo nám., Biela 6, Koncertná sieň Klarisky, Klariská, Bratislava

Organizátor: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Príďte zažiť výnimočnú atmosféru jednodňového pouličného podujatia Noc hudby, ktoré otvorí najväčší a najstarší festival Bratislavské kultúrne leto.

Noc hudby sa bude odohrávať na 5-tich hlavných scénach – v Altánku na Hviezdoslavovom námestí, na Františkánskom námestí, na Bielej 6, na schodoch na Klariskej ulici, v Skate Parku v Sade Janka Kráľa, na partnerských scénach – Umelka, Eurovea (Nábrežie M. R. Štefánika), OST Block, ŠAFKO Klub, Alchymista, Laskamier, Námestie sv. Františka (Mestská časť Karlova Ves), ako i na iných netradičných a nečakaných miestach v mestských častiach Bratislavy. Zaznie hudba v podaní umelcov predovšetkým zo Slovenska, ale aj z Talianska, Škótska, Salvádoru či Trinidad a Tobago, bez hierarchie žánru – pop, folk, country, rock, alternatívny rock, funky, jazz, blues, elektronická hudba, experimentálna hudba, world music, klasická hudba, gospel, fusion, indie, latino, grunge.

Hudba rozozvučí ulice Bratislavy od 17.00 do 22.00 hod. s pokračovaním po 22.00 hod. vo vybraných kluboch.

V rámci Noci hudby sa môžete tešiť aj na tematickú vychádzku Rande s mestom na tému Príbehy hudobnej Bratislavy, ktorá povedie po stopách slávnych aj menej známych hudobníkov.

PROGRAM

Altánok na Hviezdoslavovom námestí 

17:00 – 17:30 | Neznámi 

Hudobná skupina Neznámi vám priblíži moderné slovenské country. Ich celá hudobná sezóna 2024 sa nesie v duchu osláv výročia s koncertným programom neznámi25rokov s vami. 

Je už badateľné, že spevom a nástrojovým obsadením, navyše so slovenskými textami a autorskou hudbou je tento žáner stále viac počúvateľný. 

18:00 – 18:30 | Heidi Beretta 

Mladá slovenská umelkyňa, študentka gymnázia v Púchove, vám predstaví svoju vlastnú tvorbu. Jej prvá skladba The Story vznikla, keď mala 12 rokov. O pár rokov ju vydala s ďalšími dvoma skladbami na rovnomennom albume. Počas vystúpenia zaznie aj jej novinka Distorted Relations. 

19:00 – 19:30 | BeatRoot 

Novo vzniknutý hudobný projekt, spájajúci ostrieľaných hudobníkov do ambiciózneho zoskupenia, prinesie na scénu modernú tvorbu v retro zvukovej palete 80s funk kapiel.  

20:00 – 20:30 | SAYMI band 

Užite si hudobnú fúziu popu, Rnb, soulu, rocku a ďalších žánrov. Hudobná skupina na čele s veľkým hlasom Simonou Groschmidtovou zahrá vlastné skladby aj prevzatú tvorbu.  

21:00 – 21:45 | Pablo & Bango 

Pozitívne vibrácie bude šíriť tropické dynamické duo. Pablo Liquid a Akel Bango sú hudobníci momentálne žijúci v Bratislave. Vo svojej hudbe však miešajú vplyvy z Londýna, Salvádoru, Trinidadu a Tobaga, ktoré komunikujú v anglicko-španielskej fúzii.  

Františkánske námestie 

17:00 – 17:30 | Ensemble Varietas 

Objavte dychovú harmóniu s klavírom. Komorný súbor Ensemble Varietas tvoria hráči*ky orchestra Opery SND. V ich podaní zaznejú diela Ilju Zeljenku, Eugena Suchoňa, Jacquesa Iberta a Jeana Francaixa.  

18:00 – 18:30 | VOTUM 

Zažite neskutočnú energiu a radosť! Občianske združenie VOTUM rúca bariéry v spoločnosti a dáva priestor pre sebarealizáciu mladých ľudí so znevýhodnením. Prostredníctvom muzikoterapie a techniky „performing“ podporuje a rozvíja ich hudobný talent a zvyšuje kvalitu ich života.  

19:00 – 19:30 | Just a Melody  

Započúvajte sa do súzvuku flauty a gitár a vychutnajte si známe melódie v netradičnom šate. Trio zahrá vlastné úpravy známych rockových, popových a alternatívnych hitov.  Inštrumentálne prevedenie dodá známym hitom celkom iný rozmer.  

20:00 – 20:30 | Spevácky zbor Canens 

Vystúpenie pedagógov*ičiek a žiakov*čiek petržalskej SZUŠ Macharova 1 ponúkne krásne slovenské a zahraničné piesne, spojené so sólovými vystúpeniami. Zbor sa venujeme klasickému, populárnemu a muzikálovému žánru.   

21:00 – 21:45 | Kristína Prablesková feat. Kara Taylor 

Nitrianka Kristína, speváčka a klaviristka s pôsobivým hlasom predstaví svoje piesne, doprevádzajúc sa za pianom. Jej vystúpenie obohatí violončelistka Kara, pochádzajúca zo Škótskej vysočiny.  

Biela 6 

17:00 – 18:00 | OQB 

OQB, alebo Martin Mádel, je mladá DJ-ská krv na bratislavskej scéne. Vo svojich setoch kombinuje deep a liquid drum’n’bass s jemným zvukom v rytme Jungle. To dráža jeho introvertnú povahu v kombinácii s kreatívnou dušou. Jeho DJ set ti prinesie pokoj a hlbokú basovú linku, vhodnú ku dobrému drinku, a kolísaniu sa v rytme 170 BpM. 

18:00 – 19:00 | MSG 

MSG ti na Noci hudby zahrá svoju vycibrenú selekciu dušu-hladiaceho soulful liquidu, prechádzajúcu cez temný deep drum’n’bass až po 140 BPMkové bangre. V jeho sete sa nevyhneš UK soundu, ani trackom z jeho obľúbeného labelu 1985 Music. 

19:00 – 20:00 | CENATT 

Cenatt a.k.a. Don CenattCore Chessecake Vanilla I. ti prinesie svoj foodtruck plný tučnej hudby priamo za mix a naloží ti to aj s dupľou bez zeleninovej oblohy. Jediná zelenina budeš ty, keď dohrá svoj set. Druhá polovica Clouttranslation a stavebný kameň Insomniasound ti donesie Trap a odnesie si tvoje srdiečko. 

20:00 – 21:00 | ERIC C 

Eric C je mladá krv scény. Cez lásku k hudbe a tancu sa dostal aj za DJ pult. Do svojich setov rád vkladá dynamiku zlomených beatov a nepredvídateľné žánrové presahy. Balansuje na hranách UK soundu s world music vplyvmi. 

21:00 – 21:45 | RAYLAB 

Zoznámte sa s DJ setom Raylaba. Je známy rozmanitou paletou house žánrov, ktoré sa nesú od živého sveta disco až po hravú energiu funky vinyloviek. Jeho sety sú niekedy obohatené aj o tajomné vibrácie berlínskej a UK garage scény. 

Schody na Klariskej ulici 

17:00 – 17:30 | Ktovie  

Pestrý hudobný zážitok vás čaká v podaní mladej slovenskej kapely Ktovie. Nevlastní bratia s vlastnou hudbou (niekedy aj hlasnou) prinesú alternatívny rock, grunge, artrock a kto vie čo ešte?! 

18:00 – 18:30 | Easy Now!

Bratislavská indie popová hudobná skupina Easy Now! rozozvučí schody na Klariskej gitarovo-elektronickou hudbou.

19:00 – 19:30 | Her Memories  

Táto bratislavská kapela patrí medzi mladú slovenskú blues-rockovú generáciu, ktorá prichádza s autorskou tvorbou miešajúcou prvky moderného blues, soulu a rocku.  

20:00 – 20:30 | Julie Nox  

Kapela Julie Nox oživý priestor vlastnou slovenskou tvorbou i covermi od svetových mien. 

21:00 – 21:45 | Headmovers  

Pripravte sa na naložené sóla, zamatový hlas speváčky a jej sugestívny prejav, kontrasty a nečakané momenty v skladbách neosoulovej kapely.    

Skatepark Janka Kráľa   

17:00 – 17:30 | Oldis 

Oldis je mladý začínajúci interpret, pôvodom zo Zlatých Moraviec. Tvorí nezávislú hudbu, ktorá je ovplyvnená lofi estetikou a kombinuje viacero sub-žánrov rapu. V textoch sa zaoberá hlave existenčnými otázkami jednotlivca, ale aj anti-systémovým pohľadom na svet. 

18:00 – 18:30 | Rondokubizmus 

Rondokubizmus je nové duo na bratislavskej scéne. Krautové bicie sa dopĺňajú s psychadelickými gitarovými riffmi a krikľavým vokálom.  

19:00 – 19:40 | Blve Velvet 

Blve Velvet je mladý začínajúci projekt štyroch študentov z Bratislavy – Pezinka. Ich hudba sa prevažne charakterizuje ako punk s prvkami kriku, ale aj spevu. Kapela sa ale nechce škatuľkovať, a tak sú otvorení k experimentovaniu a chystajú veľa šialených vecí.  

20:00 – 20:40 | The Gambit 

The Gambit je mladá alt rocková kapela z Bratislavy, ktorá vznikla v roku 2022. Ich energiou nabitý koncert vo vás vyvolá emócie a poriadny zážitok z hudby.  

21:00 – 21:40 | The AnyOne 

Rocková skupina z Bratislavy vystúpi s prezentáciou toto najlepšieho z vlastnej tvorby. Jedným z ich špecifických znakov sa stali autorské anglicky písané texty, ktoré v spojení s energickým gitarovým zvukom dotvárajú pocit jedinečnej atmosféry charakteristickej pre klasický „rock’n’roll sound“.   

V uliciach mesta nájdete aj týchto umelcov*kyne Jamadan, Rock Tuning, GTA 7, Furt dačo, Voľný pád. 

Partnerské scény 

Balkón Zichyho paláca 

17:00 – 17:45 | Ex Animo a OBOE Trio 

Vychutnajte si komorný koncert dvoch hudobných zoskupení a nezameniteľné tóny hobojov v kombináciách s gitarou či anglickým rohom.  

Námestie sv. Františka, Karlova Ves 

17:00 | Lēra 

Kapela Lēra je mladá, slovenská indie kapela z Bratislavy. Názov Lēra vznikol zo slova lýra, ktoré je pre kapelu základom z hľadiska spojenia hudobného nástroja, jeho zvuku a textovej skladby textu.   

Eurovea – Nábrežie pred sochou M. R. Štefánika 

17:30 – 20:50 | Bratislava spieva gospel – verejný nácvik a koncert 

Využite príležitosť zaspievať si s najväčším komunitným spevokolom na Slovensku „Bratislava spieva gospel“. Tento unikátny projekt spája vyše 200 ľudí z Bratislavy a jej okolia, ktorí zdieľajú vášeň k energickej gospelovej hudbe plnej radosti a nádeje. O 17:30 sa môžete pridať k verejnému nácviku a naučiť sa 3 skvelé piesne, alebo si príďte vypočuť výsledok na koncerte o 20:30.      

Laskamier, Panská 13 

17:00 – 20:00/22:00 | DNA MUSIC 

Užite si zmes tanečnej elektronickej hudby, ktorá prináša tajomno spirituálnych nástrojov a zvukov v hypnotickom down tempe. Roman sa pod hudobnou značkou DNA MUSIC takmer celý život venuje hudbe, textom a hudobnej produkcii. Od undergroundového hip hopu prešiel cez rôzne hudobné žánre a projekty až k spirituálnym zvukom. Okrem hudby sa venuje hlavne projektu LASKAMIER, ktorý prepája hudbu, etickú módu, vegánske jedlo, jógu a jej hodnoty.  

Do Noci hudby sa zapájajú aj tieto miesta Alchymista, OST BLOCK, ŠAFKO Klub. 

 

Vstup voľný.

Zmena programu vyhradená.

Upozorňujeme návštevníkov a návštevníčky, že v priebehu festivalu môže byť vyhotovený fotografický a/alebo video záznam za účelom propagácie.